• Dé wellness-specialist
  • Veilig en gemakkelijk
  • Altijd de beste acties

Privacyverklaring

Wij geloven dat iedereen recht heeft op een heerlijk ontspannen dagje wellness. Onze communicatie is open en transparant, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Niet alleen als het gaat om het kopen van jouw ticket(s) voor een dagje wellness. Juist ook als het gaat om jouw privacy.

Tijdens jouw bezoek aan onze website houden wij een aantal gegevens van je bij. Bijvoorbeeld tijdens het kopen van tickets, het aanmelden voor de nieuwsbrief en het aanmaken van een account vragen wij je om een aantal gegevens. We vragen je nooit meer dan we direct nodig hebben. Wil je meer informatie doorgeven, dan kan dat. We gaan altijd zorgvuldig om met alle gegevens die je met ons deelt. Wat we met jouw gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we je hieronder.

Heb je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Verantwoordelijk

Graag stellen wij ons aan je voor: wij zijn sauna.nl en zijn verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zoals omschreven in deze verklaring. Houd er rekening mee dat deze verklaring op elk moment aangepast kan worden. Wij informeren je hierover op deze pagina op onze website.

Je kan altijd contact met ons opnemen via:
sauna.nl
Postbus 70
8160 AB Epe
privacy@sauna.nl

Doeleinden

Tickets kopen

Koop jij een of meerdere tickets? Wat leuk! We willen je niet teveel vragen, zo kan jij snel jouw welverdiende dagje sauna plannen. Om jouw aankoop goed af te kunnen handelen (in juridische termen: om de overeenkomst goed af te kunnen ronden) vragen wij je enkel om de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Geslacht

Ook kan je je direct aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wil je dat niet? Zet dan eenvoudig het vinkje hiervoor uit.

Betaling
Voor het verwerken van betaalgegevens sturen wij je door naar onze partner. Zij zorgen ervoor dat je kan betalen en laten het ons weten als jouw betaling gelukt is. Wees gerust: wij krijgen niet zomaar toegang tot al jouw bankgegevens. Mocht je onverhoopt toch van je bestelling af willen zien (binnen 14 dagen, zonder dat je jouw tickets hebt gebruikt), dan storten wij het geld terug op de rekening waarvandaan je de betaling hebt gedaan.

Account aanmaken

Wil je graag altijd toegang hebben tot al jouw gegevens, je bestelgeschiedenis en jouw favorieten? Snel nogmaals jouw gekochte e-tickets kunnen downloaden omdat je per ongeluk jouw e-mail bent kwijtgeraakt? Kies dan voor het aanmaken van een account. Hier kan je zelf jouw gegevens invullen, wijzigen en/of aanvullen.

Wij maken geen account voor je aan zonder jouw toestemming.

Contact

Heb je een vraag? Wij staan voor je klaar. Bekijk de actuele mogelijkheden op onze contactpagina.

Wij slaan alle contactgegevens op in ons systeem. Wat zijn de voordelen voor jou? Niet meerdere keren je verhaal hoeven doen. Ons belang? Onze service elke dag een beetje beter maken. Zo analyseren wij alle contactmomenten en kunnen wij ze ook gebruiken voor trainingsdoeleinden.

Uiteraard proberen wij de opslag van jouw gegevens te beperken. Dit doen we door uitsluitend te vragen naar relevante persoonsgegevens zoals je naam en e-mailadres. Onze medewerkers zullen je nooit vragen naar je bankrekeningnummer of andere gevoelige informatie, tenzij dit niet anders kan. Bijvoorbeeld als je jouw bestelling wil annuleren (en je hebt je ticket(s) nog niet gebruikt) dan betalen wij jou terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee je de betaling oorspronkelijk hebt gedaan. Is er technisch iets misgegaan? Dan vragen wij je om een betaalbewijs en rekeningnummer. Uitsluitend als jij contact met ons opneemt via bijvoorbeeld ons contactformulier of via onze social kanalen, kunnen wij hier om vragen. Wij zullen nooit zomaar vragen om jouw persoonsgegevens. Je hoeft ook nooit op een link te klikken om jouw gegevens aan ons door te geven.

Klikgedrag en bezoekgegevens

Vanaf het moment dat je onze website bezoekt, verzamelen wij algemene bezoekgegevens. Het gaat dan bijvoorbeeld om het tijdstip van jouw bezoek en enkele gegevens die jouw browser standaard meestuurt. Jouw IP-adres wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd richting systemen als Google Analytics, zodat we deze gegevens niet aan jou als persoon kunnen koppelen. Wil je helemaal niet meer gevolgd worden voor statistische doeleinden? Voeg dan de zogenaamde Add-On van Google toe aan je Google Chrome browser.

Voor ons zijn statistische gegevens van groot belang. Wij gebruiken deze om de werking van onze website continu te verbeteren. Zonder deze gegevens kunnen we jou niet de best werkende website geven.

Ter ondersteuning van dit doeleinde kunnen wij een online marketingbureau en onze webbouwer toegang geven tot deze statistische gegevens. In onze ogen hebben wij een zogenaamd legitiem belang bij het monitoren en verbeteren van onze website. Deze gegevens bewaren we dan ook zolang deze relevant voor ons zijn.

Nieuwsbrieven

Aanmelden of aangemeld voor onze nieuwsbrief? Wij houden je graag op de hoogte van alle informatie, de mooiste inspiratie, de leukste tickets en de beste deals. Bij aanmelding voor onze nieuwsbrief ga je automatisch akkoord met de privacyverklaring die je nu leest.

Uitschrijven voor de nieuwsbrieven kan altijd en eenvoudig. Kies onderaan in de laatste nieuwsbrief voor afmelden en wij schrijven je direct uit.

Bij het aanmelden voor de nieuwsbrief vragen wij je om jouw e-mailadres in te vullen. Vervolgens kan je zelf aanvullende persoonsgegevens invullen. Dat is helemaal aan jou. Hoe meer je invult, hoe relevanter onze communicatie naar jou wordt.

Voor nieuwsbrieven en alle daaruit voortvloeiende marketingactiviteiten verzamelen wij uitsluitend persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. Jouw toestemming kan je altijd intrekken door je weer af te melden zoals hierboven uitgelegd.

Marketing en advies op maat

Bij al jouw contacten met sauna.nl onthouden wij (als je daar toestemming voor hebt gegeven) wat jij leuk vindt. Wij doen het zoekwerk en helpen je met mooie aanbiedingen via bijvoorbeeld e-mail of een gepersonaliseerde advertentie. Meer over gepersonaliseerde advertenties op Google lees je hier.

We kunnen jouw e-mailadres ook koppelen aan jouw (web)gedrag, zodat je bijvoorbeeld een e-mail ontvangt als je jouw bestelling niet volledig hebt afgerond.

Wil je je afmelden? Wijzig dan jouw cookievoorkeuren en/of meld je af voor onze nieuwsbrief.

(Win)acties

Soms hebben wij ontzettend gave (win)acties. Als jij hebt gewonnen, nemen wij contact met je op. Daarvoor vragen wij enkel de benodigde informatie zoals je naam, telefoonnummer, e-mailadres en indien nodig jouw huisadres.

Maakt het delen van een foto onderdeel uit van de actievoorwaarden? Dan kunnen we deze ook delen via al onze communicatie-uitingen. Wanneer je meedoet aan een (win)actie, dan geef je toestemming voor het verzamelen van jouw persoonsgegevens. Deze kunnen ook gebruikt worden voor analytische en/of marketingdoeleinden.

Vordering gegevens

Fraude. Het komt wel eens voor. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen en tegen te gaan. Daarom doen wij hier onderzoek naar. Wanneer wij daadwerkelijk fraude constateren, zullen wij alle relevante persoonsgegevens doorgeven aan instanties, waaronder financiële instellingen. Op die manier kunnen alle partijen hier tegen optreden.

Wij zijn wettelijk verplicht elk vermoeden van fraude te melden. Jouw IP-adres is één van de belangrijkste persoonsgegevens die wij voor dit doel verzamelen.

Cookies

Lekker cookies. Mmmmm, daar zijn wij ook gek op! Maar dit zijn andere cookies. Wij hebben het hier over kleine bestandjes die tijdens jouw bezoek aan onze website geplaatst worden op jouw apparaat. Bestandjes die ervoor zorgen dat de website goed werkt (functionele cookies) tot bestandjes die geplaatst worden om jouw surfgedrag te analyseren (analytische cookies) en te volgen (tracking cookies).

Bezoek je onze website voor het eerst? Dan stellen wij jou de vraag of en welke cookies we mogen plaatsen. Je kan hiermee jouw eigen voorkeuren aan ons aangeven. Bedenk je je later? Geen probleem: wijzigen kan eenvoudig op de pagina met onze cookieverklaring waar je ook een uitgebreide toelichting vindt van alle cookies die wij eventueel plaatsen.

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw gegevens 7 jaar. Zo kunnen wij alle aankopen verantwoorden aan de Belastingdienst. Dit moeten wij van de wet kunnen doen. Uitsluitend wanneer daar een gegronde reden voor is, bewaren wij jouw gegevens langer. Een voorbeeld is in geval van fraude of een geschil. In dat geval bewaren wij de gegevens totdat de zaak in kwestie volledig is afgerond.

Delen met derden

We delen jouw persoonsgegevens enkel wanneer:

  1. dit noodzakelijk is;
  2. jij hier toestemming voor hebt gegeven;
  3. dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan, bijvoorbeeld als wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben of wanneer we een vermoeden hebben van een misdrijf.

Goed om te weten: wij verkopen jouw persoonsgegevens nooit. Bedrijven waar wij onder meer mee samenwerken zijn:

  • IT-leveranciers en -dienstverleners zoals het bedrijf dat deze website heeft gebouwd en beheert
  • Dienstverleners die de betalingen verwerken zoals Buckaroo
  • Cookie leveranciers: bekijk daarvoor onze cookieverklaring
  • Platformen met analytische en onderzoeksdoeleinden zoals Google Analytics en Hotjar. Dit is software die jou ook kan volgen als je niet (langer) op sauna.nl bent
  • Advertentieplatformen waaronder maar niet beperkt tot Google, Facebook, Instagram en YouTube
  • E-mail service providers zoals Spotler
  • Videoplatformen zoals YouTube en Vimeo
  • Website optimalisatie software zoals Visual Website Optimizer
  • Partners die hun tickets te koop aanbieden via sauna.nl
  • Consultants en online marketingbureaus

Wij werken voornamelijk met bedrijven samen die gevestigd zijn in de Europese Economische Ruimte. In enkele gevallen hebben wij er echter voor gekozen om met partijen samen te werken die daarbuiten gevestigd zijn. In dat geval is er altijd sprake van een passende bescherming voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Met alle partijen hebben wij een zogenaamde verwerkingsovereenkomst. In die overeenkomst maken wij afspraken hoe deze bedrijven om moeten gaan met jouw persoonsgegevens.

Beveiliging
Jij wil niet dat jouw persoonsgegevens misbruikt worden. Of dat iemand ongewenst toegang tot jouw gegevens heeft. Wij hebben dan ook passende beveiligingsmaatregelen genomen om dit te voorkomen. Zo hebben:

  • alleen de noodzakelijke personen toegang tot jouw gegevens
  • onze medewerkers zonder wachtwoord geen toegang tot hun computers en systemen
  • we toegang tot de kantoren beperkt. Hiervoor hebben we vergaande fysieke maatregelen getroffen. Ook is er dagelijks beveiliging aanwezig
  • we de meest essentiële digitale bestanden versleuteld
  • we bijna geen persoonsgegevens op papieren documenten bewaard. Wanneer dit wel het geval is, voeren we deze papieren af in een speciaal afgesloten container

Websites van derden
Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op sauna.nl. Wij kunnen niet garanderen dat andere websites op een betrouwbare en veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Ook al hebben wij een link naar een andere website opgenomen in onze communicatie. Uiteraard screenen wij de betreffende sites vooraf, maar wij erkennen geen aansprakelijkheid. Wij raden je daarom ook aan om altijd de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je verder gaat.

Jouw rechten

Sinds 2018 heb je extra rechten als het gaat om het inzicht krijgen in jouw persoonsgegevens. Maar wat zijn die rechten nu precies? Je hebt in ieder geval de volgende rechten:

  • Recht op inzage: wij leveren jou een bestand met daarin alle gegevens die wij van jou verwerken.
  • Recht op rectificatie: oftewel je hebt de mogelijkheid om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen. Vaak kan je dit zelf doen in jouw account of via de link in elke nieuwsbrief naar jouw nieuwsbrief voorkeuren.
  • Recht op toestemming intrekken: je kan jouw toestemming over het algemeen altijd eenvoudig intrekken. Zo kan je jouw cookievoorkeuren wijzigen via de cookieverklaring. Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via de link in elke nieuwsbrief. Jouw account kan je verwijderen in jouw persoonlijke omgeving.
  • Recht van bezwaar: je kan altijd bezwaar aantekenen tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Stuur ons hiervoor een e-mail.
  • Recht op verwijdering: je kan ons verzoeken jouw persoonsgegevens volledig te verwijderen. Stuur ons hiervoor een e-mail.
  • Recht op overdraagbaarheid: wanneer dit technisch mogelijk is, kan je ons een verzoek sturen om jouw persoonsgegevens over te dragen naar een derde partij. In de praktijk zullen wij jouw persoonsgegevens aan jou overdragen zodat jij die zelf kan overdragen aan de betreffende partij.
  • Recht op beperking van verwerking: soms kan je ons verzoeken om de verwerking van jouw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken. Dit betekent dat wij minder gegevens mogen verwerken. In de praktijk kan je dit veelal zelf regelen door je toestemming aan te passen.

Gebruik maken van jouw rechten? Dien schriftelijk jouw verzoek in, bij voorkeur via e-mail. Soms stellen wij aanvullende vragen om jouw identiteit te bevestigen. Wanneer je een verzoek bij ons indient, ontvang je een ontvangstbevestiging en binnen uiterlijk vier weken een antwoord van ons. Is jouw verzoek erg ingewikkeld? Soms hebben wij dan meer tijd nodig, maar uiteraard informeren wij jou hier tijdig over.

Opgevraagde gegevens ontvang je meestal digitaal en versleuteld.

Klachten

Zoals je kan lezen doen wij ons uiterste best om transparant en op een vertrouwde manier om te gaan met jouw gegevens. Toch kunnen we ons voorstellen dat je vragen, op- of aanmerkingen of klachten hebt over onze werkwijze rondom jouw privacy. We hopen dit uiteraard niet.

Natuurlijk verzoeken we je in dit geval eerst contact met ons op te nemen. Kom je er met ons daarna alsnog niet uit, dan kan je ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kan een officiële klacht indienen via de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.