• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Twee vrouwen met ogen dicht rusten in bad

Sauna en een gezonde huid

Je huid reageert flink op de warmte in de sauna. Wanneer je naar de sauna gaat kan dit een positieve invloed hebben. Helaas kan het ook voor een negatief effect zorgen, bijvoorbeeld bij huidaandoeningen. Het is in alle gevallen belangrijk dat je goed voor je huid zorgt en de sauna is de ideale plek om dit te doen!

Bekijk de sauna aanbiedingen

  • DIY Facial
  • Spa care
  • DIY Hamam
  • Revital

Hoe zorg je voor je huid tijdens een dagje sauna?

De huid krijgt tijdens een dagje sauna behoorlijk wat te verduren. Het is daarom belangrijk dat je er goed voor zorgt. Start een saunabezoek met een schone en gereinigde huid. Verwijder de dode huidcellen door je huid te wassen en te scrubben. Let wel op dat je het scrubzout alleen voor je lichaam gebruikt en niet voor je gezicht. Verder is het belangrijk dat je, gedurende je bezoek, voldoende blijft drinken om je vochtgehalte op peil te houden. Door de hoge temperaturen is de kans op uitdroging groot, wat zorgt voor een ongezonde huid. Hydrateer daarom je huid met een crème om het soepel en zacht te houden.

Kan ik naar de sauna met een huidaandoening?

Heb je last van een huidaandoening, zoals couperose en rosacea? Dan is je huid al vaak erg rood en gevoelig. Door de wisseling in temperatuur kan het nog geïrriteerder raken. Wel maken de huidcellen, ook bij deze aandoeningen, sneller een nieuwe laag aan, waardoor het beter zal aanvoelen. De hoge temperaturen kunnen, in geval van eczeem, de jeuk verergeren. Hoewel je dan beter niet te lang in hoge temperaturen kan blijven, is het bij de aandoeningen psoriasis en eczeem juist de ideale oplossing. Het overmatig zweten reinigt de poriën en zorgt voor een minder droge huid.

Is een dagje wellness goed voor je gezondheid?

Tijdens een dagje sauna word je bloedsomloop gestimuleerd, je weerstand verbetert en je vochtreserves worden aangevuld. Een saunabezoek is dus niet alleen ontspannend, maar ook heel erg goed voor je gezondheid. Ook de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd door de wisseling van temperaturen. Bij couperose en/of rosacea kan dit helaas een negatief effect hebben, de klachten kunnen hierdoor juist verergeren. Houd hier daarom altijd rekening mee, mocht je hier last van hebben. Gelukkig vernieuwt de huid zich snel vanwege de hoge temperaturen, waardoor je weer een stralende huid krijgt. 

Het scrubben van de huid met scrubzout

Door je huid te scrubben, verwijder je dode huidcellen van je lichaam. Met het scrubzout wrijf je over de huid, zodat de doorbloeding wordt gestimuleerd en de dode cellen loskomen. Douche altijd voordat je het scrubzout op je lichaam wilt aanbrengen zodat het beter blijft zitten. Indien je klaar bent met het scrubben kan je je lichaam afspoelen met warm water. Jouw lichaam zal daarna fris en zacht zal aanvoelen. Scrub zeker niet te vaak met grof scrubzout. Wil je vaker scrubben? Kies dan een crème met een kleine korrelige scrub. Om uitdroging te voorkomen, is het belangrijk dat je je achteraf goed insmeert met een hydraterende crème of lotion. 

Welke behandelingen zijn goed voor je huid?

Geef je huid een boost met één van de heerlijke behandelingen of rituelen. Scrub jezelf in met zout uit Bolivia en geniet van een warme douche bij het Uyuni ritueel of onderga een gezichtsbehandeling waarvan je huid weer helemaal gaat stralen.