• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
Vrouw in badkleding in het water

Het is tijd voor ontspanning

In een wereld vol drukte en stress vergeten we nog wel eens een stapje terug te doen. De focus ligt niet meer op rust en ontspanning en velen kampen sneller met een burn-out of stress gerelateerde klachten. Daarom nog belangrijker even tijd te nemen voor jezelf en te genieten van een dagje wellness.

Bekijk de sauna aanbiedingen

 • Vrouw met gesloten ogen ontspant in een sauna
 • Man geniet tijdens Ceylon wellnessritueel met wierook
 • Jonge vrouw heeft ogen dicht en ontspant
 • Vrouw geniet van klankschaalsessie
 • Jonge vrouw in warm hamambad
 • Vrouw geniet van een opgieting in een sauna
 • Man giet warm water over zijn schouder
 • Laguna met waterval bij wellnessresort Elysium

Geen tijd meer voor ontspanning...

De mens heeft van nature aandacht voor rust en ontspanning. Ons lichaam geeft aan als het moe is of zelfs uitgeput raakt. 1000 jaar geleden wisten we beter dat het belangrijk is om te ontspannen voor een gezond en gelukkig leven dan nu. Er is in de tussentijd een hoop veranderd, zeker de laatste jaren. Het leven is tegenwoordig een stuk hectischer dan vroeger.

Belang van wellness

Het brein krijgt talloze malen prikkels te verwerken. Als je geest te zwaar belast is, heeft dit zijn weerslag op je lichaam. Overbelasting en stress liggen vaak ten grondslag aan verschillende lichamelijke kwaaltjes. Een dagje naar de sauna is ideaal om jezelf af en toe een moment van rust te geven. Je even onttrekken aan de drukte van alledag, niet constant op je smartphone maar even echt offline zijn. 

Gun jezelf ontspanning

Gun jezelf regelmatig een avondje of dagje ontspanning. Jouw voordelen? Meer rust, energie, geluk en balans. Neem je zo nu en dan geen tijd voor jezelf? Dan loop je het risico dat je na verloop van tijd vastloopt. Om het minste of geringste boos wordt of in tranen uitbarst. Ontspanning is belangrijk! Je hebt het echt nodig zodat je weer fris, uitgerust en energiek het leven tegemoet treedt.

De voordelen op een rij:

Je weerstand wordt beter. Door stress en spanning versnelt je hartslag, je raakt vermoeid en je bloeddruk stijgt. Door regelmatig te ontspannen krijgt je lichaam en je brein rust. Dit heeft een positief effect op de werking van je darmen en je afweersysteem.

Je slaapt beter. Pieker je veel als je in bed ligt? Dan doe je er goed aan om overdag meer te ontspannen. Zonder ontspanning verkeren jouw brein en spieren continu in een gespannen staat. Als je tijd neemt voor ontspanning zul je merken dat je sneller in slaap valt én ook langer kunt slapen.

Je kunt beter met tegenslagen omgaan. Door regelmatig de boog even te ontspannen kan je beter met tegenslagen omgaan.

Je bent productiever en effectiever. Als je veel spanning en stress hebt blokkeert je brein en ben je minder productief. Door af en toe je geest en lichaam wat rust te gunnen ben je daarna veel effectiever en kan je beter functioneren. Als je uitrust worden de verbindingen tussen de neuronen verstevigd en kan nieuwe informatie beter in je brein worden opgeslagen. Je krijgt een beter geheugen en je reactievermogen zal verbeteren. Je kan beter presteren en veel dingen gaan je ook gemakkelijker af.

Je bent creatiever. Door af en toe even tijd te nemen voor ontspanning heb je meer ruimte in je hoofd om goed na te denken en nieuwe ideeën te bedenken.

Ontspanning verbetert je sociale leven. Je bent leuker in omgang en hebt ook meer zin om leuke dingen te ondernemen.

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

 • Je ontvangt een exclusieve members only actie!
 • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
 • De leukste inspiratie en wellnesstips
 • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven