• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Mensen ontspannen in Hottub in de herfst bij Zwaluwhoeve

Wellness in de herfst

De natuur krijgt prachtige kleuren, het wordt buiten steeds kouder en de dagen worden korter. De herfst is begonnen! Wat is er fijner om dan in een warm bad of een hete sauna te stappen? De herfst is hét ideale seizoen voor een ontspannen dagje wellness. Lekker opwarmen, genieten én een boost voor je weerstand! 

Meer informatie

  • Jong stel wandelt in de tuin van SpaSense in de herfst
  • Man en vrouw in hottub buiten bij de Zwaluwhoeve
  • Man en vrouw in sauna met buitenzwembad op achtergrond SS
  • Mensen in buiten hottub in de herfst bij Zwaluwhoeve

Opwarmen in de herfst

Het is natuurlijk jammer dat de zomer voorbij is, maar de herfst is een heerlijk seizoen. Vallende bladeren, rode paddenstoelen, een mistig landschap, frisse lucht, prachtige natuur en grote temperatuurverschillen omschrijven de herfst. Combineer dit met warme chocolademelk met slagroom, ontspannen in een warme sauna, wegdromen bij de openhaard en genieten van het aangenaam warme water in de baden. Wat wil je nou nog meer? 

Weerstand

Niet alleen de temperatuur daalt, ook je weerstand kan een flinke dip oplopen. Door de kou kunnen virussen langer overleven en doordat we meer binnen zitten krijgt een virus meer kans om zich te verspreiden. Ook de droge lucht in huis kan ervoor zorgen dat je slijmvliezen uitdrogen en minder goed zijn werk doet. Met een sterk immuunsysteem is jouw lichaam in staat om zich te weren tegen virussen en bacteriën. Door voldoende te slapen, regelmatig te bewegen en gezond te eten ondersteun je jouw weerstand.

Maar wat heeft een bezoek aan de sauna te maken met weerstand? Een dagje wellness zorgt niet alleen voor de nodige rust en ontspanning, maar heeft nog veel meer voordelen. Net zoals bij koorts krijgt je lichaam het warm in de sauna. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich van binnenuit ontdoet van alle aanwezige afvalstoffen. Een betere manier van reinigen bestaat er niet.

Door regelmatig een sauna te bezoeken is jouw lichaam minder gevoelig voor temperatuurverschillen, waardoor je weerstand beter is en ben je dus minder vatbaar voor virussen en bacteriën.

Voordelen

Een saunabezoek heeft nog veel meer voordelen. Er zijn bijvoorbeeld sauna's die werken met lichttherapie. Bepaalde kleuren zorgen voor een rustgevend gevoel en het stimuleert een positieve gemoedstoestand. 

Door de warmte in een sauna of bad ontspannen je spieren. Dit zorgt er onder andere voor dat ook je ademhalingsspieren ontspannen en dus je ademhaling rustiger wordt. Dit vermindert vrijwel direct de klachten van aandoeningen aan de luchtwegen als astma en bronchitis.

Bij een bezoek aan het stoombad geef je jouw huid een echte boost. Door de combinatie van een hoge luchtvochtigheid en een hoge temperatuur gaan je poriën open staan. Omdat je lichaam warm wordt gaat het zweten. Dit zweet komt via de poriën naar buiten. De afvalstoffen verlaten je lichaam en tegelijkertijd worden je poriën gereinigd. Bij het regelmatig bezoeken van een stoombad of sauna merk je dat je huid zachter wordt.

Aangenaam warm

De meeste wellnessresorts hebben sauna's van 45°C tot 95°C. Zo is er voor iedereen meer dan genoeg keus. Ook de baden zijn heerlijk op temperatuur! Koel jij graag af in een koud bad na een bezoek aan de warme sauna? Ga dan kopje onder in het koude dompelbad. Een echte boost voor jouw weerstand!

Bekijk alle resorts

Badkleding

Veel mensen hebben de voorkeur voor het naakt bezoeken van een wellnessresort. Wist je dat je het grootste deel van de tijd je badjas draagt? Als je toch liever in badkleding gaat kan je terecht op de speciale badkledingdagen. Daarop ben je welkom in je zwempak, biniki/tankini of zwembroek/zwemshort.

Meer over badkledingdagen

Extra beleving

Maak van jouw saunabezoek een ware mini-vakantie en kom écht helemaal tot rust. Ga voor die extra luxe en boek bijvoorbeeld een hotel in de buurt, een wellnessritueel of massage en ga voor een heerlijke lunch of diner in het restaurant van het resort. Laat je in de watten leggen!

Meer belevingen