• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
Vrouw met ogen dicht ontspant in sauna

Eerste keer een dagje wellness

Je wilt voor het eerst naar de sauna, maar wat kan je nou eigenlijk verwachten? Of misschien stel je jezelf wel de vraag wat je moet weten voordat je naar de sauna gaat en waar je rekening mee moet houden? Wij vertellen je graag meer! 

Meer info

 • Twee vrouwen ontspannen in de avond in een sauna
 • Jonge man scrubt zich met hamam
 • Snoezelen
 • Vrouw houdt haar handen in het water van een sfeervolle waterval
 • Jong stel breng creme aan tijdens wellnessritueel
 • Drie jonge dames drinken smoothie in restaurant Elysium
 • Man giet warm water over zijn schouder
 • Mensen genieten van de aangename warmte in sfeervolle sauna
 • Mensen ontspannen in de Lavendelsauna van Elysium
 • Man in zwembad leunt op de kant met open haard op achtergrond
 • Man in sauna met kachel

Eerste keer naar de sauna

We begrijpen dat je meer informatie wilt over de sauna voor een eerste dagje wellness. Het is goed om te weten om altijd goed naar je eigen lichaam te luisteren. Voel je je tijdens een dagje wellness niet helemaal lekker? Ga dan even rustig zitten en drink veel water. Uitrusten is ook een belangrijk onderdeel van een dagje wellness. 

Twee vrouwen in badkleding brengen rasul aan op huid

Badkleding

Is de drempel voor een eerste wellnessbezoek te hoog om naakt te gaan? Wij hebben dé oplossing! Kies dan voor één van de badkledingdagen. Tegenwoordig hebben veel wellnessresorts badkledingdagen geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat iedereen een dagje wellness kan beleven. Daarna kan je altijd nog een kiezen voor een reguliere dag zodat je beide hebt ervaren en weet wat jij het fijnst vindt.

Vrouw in hottub is aan het ontspannen

Naakt

De sauna is van oorsprong naakt maar soms schrikt dat mensen af. Dat is helemaal niet nodig! Wist je dat je helemaal niet veel naakt rondloopt tijdens een dagje wellness? Wanneer je een rondje loopt of in het restaurant zit is dit vaak in een badjas. In het zwembad en onder de douche ben je wel naakt en in de sauna bepaal je dat zelf. Je kan hier altijd een handdoek omslaan wanneer je dit prettig vindt.

Wat moet je meenemen

Ja, wat moet je nu eigenlijk allemaal meenemen naar een dagje wellness? Dit kunnen wij je precies uitleggen zodat je je goed kan voorbereiden op een eerste saunabezoek!

Meer info

Rondje sauna

Het is goed om te weten hoe een rondje sauna in zijn werk gaat voordat je naar de sauna gaat. Zo voorkom je onder andere hoofdpijn. Lees alle stappen door zodat je weet wat het beste rondje sauna is.

Meer info

Wellnessrituelen

Gun jezelf die extra ontspanning en boek één of misschien wel meerdere wellnessrituelen bij jouw dagje wellness. Je zult versteld staan van de heerlijke belevingen, puur genieten!

Meer info

Oorsprong

De sauna heeft een rijke geschiedenis en gaat al duizenden jaren mee. Over de hele wereld kon men al genieten van badhuizen. Wist je dat door de jaren heen er veel ontwikkelingen zijn geweest?

Meer info

Sauna en gezondheid

Een dagje wellness is heel goed voor de gezondheid! Een belangrijk onderdeel is dat je even in de relaxmodus kan en dat heeft je lichaam ook wel eens nodig. Ontdek alle voordelen en kom relaxen.

Meer info

Veelgestelde vragen

Wil je nóg meer te weten komen over sauna en wellness? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Lees alles eens rustig door en ervaar de kracht van wellness.

Meer info

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word sauna.nl member

Mis geen enkele geweldige sauna aanbieding, ontvang ze direct in je mailbox!

Inschrijven