• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Vrouw met ogen dicht ontspant in sauna

Verhoogt de sauna jouw weerstand?

De sauna is ontspanning pur sang. Je komt er helemaal tot rust, verliest afvalstoffen en het verbetert zelfs je afweersysteem. Naast dat je in de sauna even helemaal tot rust komt, zijn er nog meer redenen om vaker naar een wellnessresort te gaan. Het is namelijk hartstikke goed voor je weerstand.

Lees meer

Temperatuur wisselingen

Na een rondje sauna is je lichaam behoorlijk opgewarmd. Het is noodzakelijk om ook weer goed af te koelen. Dit om klachten na je saunabezoek te voorkomen. Omdat je lichaam tijdens een dagje sauna zo vaak wordt blootgesteld aan de wisselende temperaturen, wordt jouw bloedsomloop én afweersysteem gestimuleerd. Door de hitte zal de temperatuur van je lichaam stijgen, waardoor het antistoffen gaat aanmaken om af te koelen. Wanneer je daarna afkoelt, gebeurt het tegenovergestelde. Door deze wisselwerking krijgt jouw stofwisseling een boost. Hierdoor maak je extra weerstand aan om bijvoorbeeld een verkoudheid beter aan te kunnen.

Winter- of zomerwellness?

Welk seizoen je ook kiest, een dagje sauna is altijd heerlijk ontspannend. Je komt helemaal tot rust en hoeft even aan helemaal niks te denken. Toch is de saunabeleving per seizoen verschillend. In de zomer krijgt jouw huid het zwaar te verduren met alle zonnecrèmes en aftersun. Een dagje sauna is dan ideaal om de huid even goed te reinigen. In de winter heeft je lichaam een groot gebrek aan zon en warmte, maar in de sauna vind je dit in overvloed. Ideaal dus om in het koude seizoen te genieten van een uitgebreide saunadag. Door de grote temperatuur verschillen in de winter, zal je lichaam nog harder aan het werk moeten, waardoor je weerstand een flinke boost krijgt.

De bloedsomloop

Terwijl jij heerlijk ligt te ontspannen, is het lichaam hard bezig om de warmte te kwijt te raken. Door de kleinste bloedvaten te verwijden, kleurt je huid rood en geeft het de warmte af aan de huid zodat je gaat zweten. Hierdoor koelt het lichaam niet alleen af, maar worden ook afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. 

Tips voor een goede weerstand

Om een goede weerstand op te bouwen of te behouden, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Beweeg voldoende, kies voor gezonde voeding, zorg dat je genoeg slaapt en zoek regelmatig wat ontspanning op. En laat een bezoek aan een de sauna daar uitermate geschikt voor zijn. 

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven