• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Infraroodsauna met vrouw en man

Infraroodsauna

Een infraroodsauna helpt ook bij de bestrijding van fysieke klachten zoals spier- en gewrichtspijn. De infraroodsauna heeft zich bewezen als een succesvolle pijnbestrijder voor o.a. reumapatiënten. Met name de stijfheid van spieren en gewrichten wordt aanzienlijk verminderd door de warmtetherapie van een infraroodsauna.

Meer informatie

  • TH

Positieve effecten

Een infraroodsauna staat gelijk aan gezond ontspannen. De aangename warmte heeft verschillende positieve effecten op je lichaam. Denk aan pijnverzachting, een verbeterde bloeddoorstroming, zuivering van de huid en natuurlijk het ontspannen gevoel.

bgk

Golven

Er zijn diverse soorten infraroodstralingen. Een infraroodstraling wordt direct in het lichaam omgezet tot therapeutische warmte. De stralingen worden ook wel 'korte golven en lange golven' genoemd. Een infraroodstraler met een korte golf dringt het diepst door in de huid en een infraroodstraler met een lange golf zorgt er voor dat voornamelijk de omgeving wordt verwarmd. Daarnaast zijn er ook nog gemiddelde infraroodstralers, deze zitten tussen de korte en de lange golven in. Gemiddeld wordt het in een infraroodsauna 40 tot 60°C.

infr

Ontspannend

Je kunt infrarood vergelijken als de zon die je lichaam opwarmt. In je lichaam wordt een proces op gang gezet dat allemaal positieve effecten kent. Na een paar minuten begint je lichaam al flink te zweten. Zo worden de in je lichaam aanwezige afvalstoffen en gifstoffen je lichaam uitgewerkt. Je immuunsysteem, je stofwisseling en de doorbloeding worden gestimuleerd. Je huid, je bindweefsel en alle organisme worden voorzien van meer zuurstof. Je spieren raken meer en meer ontspannen. Een bezoek is dus een echte aanrader!

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Voor wie geschikt?

In principe kan iedereen gebruik maken van de infraroodsauna. Mocht je twijfelen omdat je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt of een ontsteking/infectie? Raadpleeg dan eerst het advies van je arts.

Als je in verwachting bent is het ook verstandig om de infraroodsauna even te vermijden. De infraroodstralen zorgen voor warmte van binnenuit het lichaam, waardoor de temperatuur in de baarmoeder ook kan gaan stijgen.

Bekijk alle sauna's