• Vind de beste acties in één klik!
Vrouw geniet in sauna van de aangename warmte

Sauna's

Tijdens een dagje sauna kan je heerlijk genieten in diverse sauna's. Iedere sauna heeft een andere werking en heeft een andere temperatuur. Kies wat voor jou de beste sauna's zijn en ga eens een dagje offline. Een dag waarin niets moet, je hoeft alleen maar te genieten.

Meer info

  • Solekamer met Zoutstenen en kachel in het midden
  • Sfeervol Tepidarium met mozaiek
  • Romantische sauna bij wellnessresort Elysium
  • Diepe Sandelhoutsauna met kachel in het midden
  • Sfeervolle Thuja sauna met stenen kachel in het midden
  • Infraroodsauna met krukjes om op te zitten
  • Turks stoombad met mozaiek
  • Prachtige Zoutsteensauna met zoutstenen

Verschillende sauna's

Er is ontzettend veel variatie mogelijk in sauna's. Zo zijn er sauna's met hoge en lage temperaturen, er zijn sauna's met speciale en unieke geuren of kies voor een sauna met een hoge luchtvochtigsheidgraad. Wij hebben de meest bijzondere saunatypes voor je op een rij gezet. Wat is jouw favoriet?

Infraroodsauna

Een Infraroodsauna is een bijzondere cabine met een lage temperatuur rond de 50°C met infraroodstralen. Deze stralen dringen tot diep in de huid door waardoor het vele voordelen heeft. Dit werkt goed bij blessures en o.a. reumatische klachten.

Kelo sauna

De naam vertelt eigenlijk al waar deze traditionele sauna van gemaakt is namelijk kelo hout. Deze houtsoort kan tegen enorme hittes en hier worden daarom vaak Opgietingen in verzorgd. De temperatuur in deze sauna ligt tussen de 80 en 100°C.

Lichttherapie

Wist je dat zonlicht een positief effect kan hebben op jouw lichaam? Er zijn speciale lichttherapie sauna's met diverse kleuren. Iedere kleur heeft zo zijn eigen voordeel en zo kan je even heerlijk relaxen. Ook werkt dit goed wanneer je moe bent.

Tepidarium

Een tepidarium is een saunacabine met mozaïek tegeltjes. Het tepidarium heeft een milde en lage temperatuur rond de 40°C waardoor je heerlijk kan ontspannen.

Caldarium

Een caldarium is Latijn voor warmtekamer en werd al door de Romeinen gebruikt. Een ruimte met een niet al te hoge temperatuur maar wel met een hoge luchtvochtigheid.

Banja sauna

Een banja is een andere benaming voor een badhuis. Deze sauna's hebben vaak een temperatuur tussen de 80 en 100°C en worden vaak verwarmd door een houtoven.

Kruidensauna

Een kruidensauna is een saunacabine waar aromatische kruiden bij zijn toegevoegd. Sluit je ogen en geniet van het moment en neem de geuren in je op. Een ware toevoeging aan jouw saunadag.

Zoutsteensauna

Een Himalaya zoutsteen heeft een ontspannend en kalmerend effect. In veel wellnessresorts zijn zoutsteensauna's te vinden waar gebruik is gemaakt van deze zoutsteen. Letterlijk een ware verademing!

Stoomcabine

Een stoomcabine is een cabine met een lage temperatuur rond de 45°C. Het bijzondere is de hoge luchtvochtigheid want deze is 98%. Geniet van heerlijke geuren en neem de stoom in je op.

De beste en scherpste sauna aanbiedingen

Sauna's voor beginners

Ga je voor het eerst naar de sauna? Of wil je lekker rustig opwarmen tijdens jouw dagje wellness. Dan zijn deze sauna's een absolute must! Deze sauna's hebben een lage temperatuur tot ongeveer 60 á 65°C zodat je lichaam rustig kan wennen aan de warmte.

Sauna's voor gevorderden

Deze sauna's zijn ook geschikt voor een eerste sauna bezoek. Belangrijk is het om je lichaam eerst te laten wennen aan wat lagere temperaturen. Wanneer je vaker naar de sauna gaat dan zijn de sauna's met een temperatuur rond de 70 á 75°C ook zeer goed te doen. 

Sauna's voor de experts

Ben jij die diehard saunabezoeker? Dan zijn deze sauna's echt wat voor jou! Deze sauna's hebben een temperatuur van ongeveer 80°C of hoger. Dit kunnen verschillende sauna's zijn maar ieder wellnessresort heeft wel sauna's met hoge temperaturen. Dat wordt eens even lekker zweten!