• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Mensen in lavendelsauna

Lavendelsauna

Neem plaats in de lavendelsauna, sluit je ogen en laat je meevoeren naar de velden van de Provence. De lavendelgeur heeft een rustgevende werking, waardoor je volledig ontspannen de sauna zult verlaten. Een heerlijke saunacabine met de geur van lavendel is een heerlijk begin van jouw saunadag.

Meer info

Ontspannende werking

In lavendel zit een geurstofje dat de reukzenuwen in de neus prikkelt. Deze zenuwen sturen kalmerende signalen naar de hersenen. Hierdoor krijg je een ontspannen gevoel en zullen de spieren minder gespannen zijn.

Lavendelsauna bij Zwaluwhoeve

De positieve eigenschappen

De lavendelsauna heeft een temperatuur van 70 of 80°C. De geur van deze kruidensauna is zacht, maar heeft een krachtige werking. Het gebruik van de paarse bloem heeft vele voordelen. Het werkt ontspannend en wordt veel gebruikt tegen huidproblemen of bij het ontsmetten van wonden. Soms wordt het zelfs in de keuken gebruikt tegen nare geurtjes, maar ook als toevoeging van verschillende gerechten. Dit maakt lavendel een zeer effectief kruid. 

Lavendel

Kruidensauna

De lavendelsauna behoort tot één van de kruidensauna's van de wellnessresorts. Deze sauna's zijn bedoeld om net even een andere saunabeleving te ervaren. Vaak worden er in de sauna's gebruik gemaakt van kruiden zoals munt, tijm, rozemarijn en dus lavendel. Alle kruiden zijn bedoeld voor een ontspannende werking zodat je volledig tot rust komt in de saunacabine. 

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Voor wie geschikt?

Een bezoek aan de lavendelsauna is in principe voor iedereen geschikt. Blijf zitten tot je het zelf niet meer prettig vindt. Een lavendelsauna is vaak erg warm, dus het is verstandig om de tijd bij te houden via de zandlopers in de sauna.

Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby. 

Bekijk alle sauna's