• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Stoombad Thermen Holiday

Stoomcabine

De stoomcabine heeft een positief effect op mensen met ademhalingsproblemen, astma en bronchitis. De luchtwegen worden geopend door de vochtige lucht. De stoom zorgt er ook voor dat je minder last zult hebben van botten en pijn in je gewrichten.

Meer informatie

De voordelen

De temperatuur is meestal vrij laag in een stoomcabine als je het vergelijkt met de temperatuur in de gemiddelde sauna. Zo tussen de 40 en 50°C. Door de hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98% voelt het wel heel warm aan.

Stoombad Thermen Holiday

Oorsprong

Stoom heeft een positief effect. Vroeger zaten de Romeinen al regelmatig een uurtje in het Romeinse bad en voelden ze zich daarna als herboren. Deze Romeinse baden werden voorzien van warm water door natuurlijke ondergrondse bronnen. Maar ook de Arabische hamam, een badhuis waarin het stoombad een prominente plek inneemt, ligt ten grondslag aan onze huidige stoomcabine. 

SpaWell stoombad

Ontspannend

Een stoomcabine is heel ontspannend en werkt zuiverend voor je huid. Door het inademen van de hete lucht zal het bloed sneller circuleren in het lichaam en hierdoor ga je transpireren waardoor je afvalstoffen worden afgevoerd. Daarnaast versterkt het je immuunsysteem en wordt de natuurlijke vochtbalans van je huid hersteld. Door de interactie van de stoom en het water wordt ook nog eens je bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd.

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Voor wie geschikt?

Een bezoek aan een stoomcabine is in principe voor iedereen geschikt. Mocht je twijfelen omdat je bijvoorbeeld last hebt van (ernstige) hart- of vaatziekten? Raadpleeg dan eerst het advies van je arts.

Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby. Na 12 weken raden wij aan om maximaal tien minuten in een stoomcabine te blijven zitten.

Bekijk alle sauna's