• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
Man en vrouw in badjas lachen naar elkaa

Sauna en lunch

Het kan best een uitdaging zijn om de juiste voedingskeuzes te maken tijdens een saunabezoek. Gelukkig past een dagje ontspannen heel goed bij een gezonde levensstijl, maar hoe maak je nou de juiste keuzes tijdens zo’n dag ontspannen?

Meer informatie

 • Twee vrouwen ontspannen in de avond in een sauna
 • Jonge man scrubt zich met hamam
 • Snoezelen
 • Vrouw houdt haar handen in het water van een sfeervolle waterval
 • Jong stel breng creme aan tijdens wellnessritueel
 • Drie jonge dames drinken smoothie in restaurant Elysium
 • Man giet warm water over zijn schouder
 • Mensen genieten van de aangename warmte in sfeervolle sauna
 • Mensen ontspannen in de Lavendelsauna van Elysium
 • Man in zwembad leunt op de kant met open haard op achtergrond
 • Man in sauna met kachel

Lunchen in het resort

Om de beste keuzes te maken, is het belangrijk dat je goed luistert naar je eigen lichaam. De balans vinden tussen regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en gezond eten is zo makkelijk nog niet. Een dagje sauna kan daar wel goed bij helpen.

De juiste lunch

De één houdt van lekker en veel eten, de ander kiest voor een minder voldaan gevoel, focust zich meer op de reiniging en ontgifting en kiest eerder voor een lichte maaltijd. Het is dus echt persoonlijk voor welke lunch jij kiest. Het is aan te raden om, tussen de saunarondes door, niet te zwaar te eten. Het lichaam moet dan namelijk hard werken. Neem eens een kijkje op één van de websites van onze resorts waar een uitgebreide menukaart wordt aangeboden, met heerlijke gerechten en voor ieder wat wils.

Drink voldoende

Naast de lunch, is het natuurlijk ook belangrijk om voor voldoende te drinken. Kies niet direct voor koffie of als je graag koffie drinkt, neem daarnaast dan ook een glas water. Ook is het niet verstandig om voor of tijdens je saunabezoek alcohol te drinken. Dat ervaar je op het moment zelf als leuk en ontspannend, maar je lichaam zal daar minder blij mee zijn. Alcohol trekt namelijk vocht uit je lichaam en dat is net wat de sauna ook doet. Hierdoor loop je het risico op uitdroging, waardoor je kans hebt om met hoofdpijn de sauna te verlaten.

Sauna en diner

Begint jouw maag te knorren aan het einde van de dag en kies je ervoor om in de avond ook nog te genieten van een paar rondjes sauna? Luister dan ook nu goed naar jouw lichaam en geniet van een diner in het resort. Het is belangrijk dat je jouw maaltijd afstemt op de plannen die je nog hebt staan en naar welke voeding goed voor je is.

Meer sauna en diner

Sauna en afvallen

Hoewel de sauna een effectieve werking heeft op onze gezondheid, helpt het helaas niet om af te vallen. Je moet daarvoor namelijk meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. In de sauna kom je helemaal tot rust, hierdoor verband je weinig calorieën en val je dus niet veel af. Gelukkig zitten er wel veel andere voordelen aan een dagje sauna. 

Meer over sauna en afvallen

Een gezonde huid

De huid krijgt tijdens een dagje sauna behoorlijk wat te verduren en reageert flink op de warmte in de sauna. Wanneer je naar de sauna gaat kan dit een positieve invloed hebben. Helaas kan het ook voor een negatief effect zorgen, bijvoorbeeld bij huidaandoeningen. Het is in alle gevallen belangrijk dat je goed voor je huid zorgt en de sauna is de ideale plek om dit te doen!

Meer een gezonde huid