• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Vrouw in badkleding zit op de rand van een bubbelbad

Sauna en diner

Het is goed om tijdens jouw saunadag goed te eten en te drinken. Neem hier dan ook rustig de tijd ervoor want het is tenslotte een dag vol ontspanning. Stem jouw maaltijd af op het moment van de dag en laat het je vooral smaken! 

Meer informatie

  • Vrouw brengt laat scrub door haar handen glijden
  • Twee vrouwen in bubbelbad
  • Man en vrouw in sauna met buitenzwembad op achtergrond
  • Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel
  • Vrouw geniet van een hamam behandeling met veel schuim
  • Mensen genieten in sfeervolle donkere sauna bij SpaWell
  • Drie personen in stoombad Thermen Holiday
  • Jonge man brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel
  • Mensen ontspannen in donkere Lavendelsauna

Dineren in het resort

Regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en gezond eten, iets waar de meeste mensen regelmatig naar op zoek zijn. De juiste keuzes hierin maken kan soms een uitdaging zijn, maar een dagje naar de sauna past perfect in deze gezonde levensstijl.

De juiste maaltijd

Soms ontstaat de vraag; hoe kom ik aan de juist voeding bij zo’n dag ontspannen? Mag een snack bijvoorbeeld tussendoor, is een vette hap echt zo slecht, kan ik wel zo’n zware maaltijd eten aan het einde van de dag? Dat moet natuurlijk kunnen, maar om het meeste uit je saunabezoek te halen en te profiteren van de heilzame effecten van de sauna, is het beter op toch een beetje te letten op wat je eet en drinkt.

Komt je dagje sauna ten einde en wil je daarna nog een hapje eten? Dan kan je best kiezen voor een zware maaltijd. Je lichaam hoeft dan niet meer hard te werken in de sauna’s of baden. Ben je van plan nog een rondje sauna te doen na de maaltijd? Kies dan voor een wat lichter gerecht. Je lichaam hoeft dan niet ook nog het eten te verwerken naast het regelen van de lichaamstemperatuur. Het blijft echter altijd per persoon verschillend, het advies blijft dan ook: luister goed naar jezelf en kies voor wat jij denkt dat goed is.

Het aanvullen van vocht

Tijdens je saunabezoek, verlies je veel vocht. Het is daarom verstandig om je vochtreserves weer bij te vullen. Dit kan je doen door water, thee of vruchtensappen te drinken. Cafeïne houdende dranken, kan je beter vermijden. Die zorgen er namelijk voor dat het vocht je lichaam sneller verlaat, doordat je nieren worden gestimuleerd. Het lichaam houdt dus minder vocht vast waardoor je de kans op uitdroging verhoogt.

Door al het zweten, verlies je ook best wat zout. Het eten van zoute producten is daarom helemaal niet erg. Het mineraal zout is namelijk belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat je lichaam het vocht dat je opdrinkt, ook beter vast kan houden. Probeer tijdens een rondje sauna een halve liter tot een liter water te drinken om het vocht weer aan te vullen. Als je op deze manier bewust jouw dranken en maaltijden kiest, zet je de gezonde levensstijl, ook tijdens je saunabezoek verder en haal je het meest helende en ontgiftend effect uit jouw ontspannen dag.

Sauna en lunch

Het kan een uitdaging zijn om de juiste voedingskeuzes te maken. Maar hoe doe je dat nou tijdens zo’n dag ontspannen? Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam. Een dagje sauna kan helpen bij het vinden van de balans tussen voldoende ontspannen en gezonde voeding.

Sauna en Lunch

Een gezonde huid

Je huid reageert flink op de warmte in de sauna. Wanneer je naar de sauna gaat kan dit een positieve invloed hebben. Helaas kan het ook voor een negatief effect zorgen. Het is in alle gevallen belangrijk dat je goed voor je huid zorgt en de sauna is de ideale plek om dit te doen

Sauna en een gezonde huid

Badkleding

Veel mensen hebben de voorkeur voor het naakt bezoeken van een wellnessresort. Het grootste deel van de tijd draag je een badjas. Ga je liever in badkleding? Dan kan je terecht op de speciale badkledingdagen. Je bent dan welkom in je zwempak, biniki/tankini of zwembroek/zwemshort.

Meer over badkleding