• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
2

Sauna en gezond eten

Een dag naar de sauna betekent naast ontspanning en genieten van een dagje helemaal niets, ook werken aan je gezondheid. Een saunabezoek en gezond eten staan dicht bij elkaar; beiden zorgen voor een gebalanceerde levensstijl.

Meer informatie

 • Twee vrouwen ontspannen in de avond in een sauna
 • Jonge man scrubt zich met hamam
 • Snoezelen
 • Vrouw houdt haar handen in het water van een sfeervolle waterval
 • Jong stel breng creme aan tijdens wellnessritueel
 • Drie jonge dames drinken smoothie in restaurant Elysium
 • Man giet warm water over zijn schouder
 • Mensen genieten van de aangename warmte in sfeervolle sauna
 • Mensen ontspannen in de Lavendelsauna van Elysium
 • Man in zwembad leunt op de kant met open haard op achtergrond
 • Man in sauna met kachel

De juiste voedingskeuzes

Het is belangrijk een goede balans te vinden tussen de juiste voeding, regelmatig bewegen en ontspanning. Tijdens een dagje sauna kom je helemaal tot rust en beweeg je weinig. Het is daarom belangrijk dat je de juiste voedingskeuzes maakt.

Het belang van gezonde voeding

Gedurende de dag werkt je lichaam hard om alle afvalstoffen af te drijven. Dit kost onbewust veel energie dat aangevuld dient te worden. Door te kiezen voor maaltijden die rijk zijn aan vitamines en mineralen, voorkom je dat je je slapjes gaat voelen. Het is aan te raden goed te drinken, water is uiteraard het beste. Je zou ook kunnen kiezen voor een heerlijk verse smoothie, boordevol vitamines. Ieder resort heeft een uitgebreide menukaart waar je gezonde en verantwoorde keuzes op terugvindt. Uiteraard zonder in te leveren op smaak!

Gezonde voeding en sauna

Je bent gekomen voor een ontspannen wellnessdag, waarbij verwennerij voorop staat! Als je bewust voor een gezonde maaltijd wil kiezen, dan zijn er genoeg verantwoorde opties.  Het is verstandig om een lichte maaltijd te nuttigen, bijvoorbeeld een maaltijdsalade of yoghurt met een heerlijke topping. Dit is gemakkelijk te verteren door je lichaam, waardoor je energie overhoud voor de reiniging van je lichaam en de afvoer van warmte. Je kunt altijd je wensen bespreken met een medewerker.

Sauna en diner

Begint jouw maag te knorren aan het einde van de dag en kies je ervoor om in de avond ook nog te genieten van een paar rondjes sauna? Luister dan ook nu goed naar jouw lichaam en geniet van een diner in het resort. Het is belangrijk dat je jouw maaltijd afstemt op de plannen die je nog hebt staan en naar welke voeding goed voor je is.

Sauna en diner

Sauna en lunch

Het kan een uitdaging zijn om de juiste voedingskeuzes te maken. Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam. Een dagje sauna kan helpen bij het vinden van de balans tussen voldoende ontspannen en gezonde voeding. Niet alleen voeding, maar ook vocht is ontzettend belangrijk. Kies voor de juiste drankjes en ook hier geldt, zorg voor een goede balans. 

Sauna en Lunch

Badkleding

Veel mensen hebben de voorkeur voor het naakt bezoeken van een wellnessresort. Het grootste deel van de tijd draag je een badjas. Ga je liever in badkleding? Gelukkig hebben veel wellnessresorts tegenwoordig badkledingdagen, waarbij je gebruik kan maken van alle faciliteiten in badkleding. Je bent dan welkom in je zwempak, biniki/tankini of zwembroek/zwemshort.

Meer over badkledingdagen