• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Dompelbad bij Veluwse Bron

Het dompelbad

Het woord zegt het eigenlijk al dompel, dit is een koud waterbad. Een dompelbad kan zowel een klein als een groot bad zijn waarin je je lichaam helemaal kunt afkoelen. Dompel je zelf onder in het koude bad van ongeveer 5°C.

Meer informatie

  • Dompelbad SS
  • EB
  • VB

Afkoelen en ontspannen

Afkoelen is erg belangrijk tijdens een saunadag. Door de daling van jouw lichaamstemperatuur, worden bloedvaten en de bloedsomloop gestimuleerd. Als je je lichaam niet voldoende laat afkoelen heb je kans op klachten zoals nazweten, hoofdpijn en benauwdheid. Een dompelbad bied je de ultieme mogelijkheid om dit te voorkomen. 

Dompelbad bij de Veluwse Bron

Koude therapie

De temperatuur van een dompelbad is meestal rond de 5°C of lager. Een enkele keer wordt er ijs in het bad gelegd, om ervoor te zorgen dat het bad extra koud is. Een juiste blootstelling aan de kou brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Het bevordert het immuunsysteem en het vermindert ontstekingen. Ook creëert het een grotere koude tolerantie, snel herstel en verbeterde creativiteit. 

Traditionele manier van afkoelen

Het is belangrijk dat je eerst een lauwe douche neemt voordat, je jezelf onderdompelt in het het dompelbad. Dit maakt de overgang tussen de warmte en de kou minder groot. Het is belangrijk dat je helemaal kopje ondergaat om je hoofd goed af te koelen. Dit zorgt ook voor een extra verfrissend effect en hierdoor krijg je minder hoofdpijn aan het einde van de dag.

Koud dompelbad
Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Verwarmde baden

Hoe fijn is het om op een koude winter-, of herfstdag even lekker te relaxen in een warm bad. Gezellig even bijkletsen of gewoon genieten van de natuur. Alles kan! Natuurlijk is het ook heerlijk tijdens een prachtige lente- of zomerdag om te ontspannen in één van de verwarmde baden. Zwem een rondje in een verwarmd zwembad of kom tot rust in het bubbelbad. 

Bekijk ze allemaal

Koude baden

Tijdens een saunadag moet je niet vergeten dat je lichaam ook af en toe moet afkoelen. Dit is een heel belangrijk onderdeel van een dagje wellness. Misschien heb je er al wel eens van gehoord of heb jij jezelf hier al wel eens in afgekoeld, maar dompel jezelf eens onder in een dompelbad. Verkoelend en een verfrissende afkoelmethode tijdens ieder seizoen! 

Bekijk alle baden

Afkoelen

Er zijn speciale baden waarin je kan afkoelen maar natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om af te koelen. Loop eens een rondje door de tuin van het wellnessresort zodat je lichaam rustig weer kan wennen aan de temperatuur. Of de welbekende douche, gewoon lekker old skool afkoelen. Stap eens onder een neveldouche, dit is ook een ware verademing!

Bekijk de afkoelmogelijkheden