• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
43

Finse sauna

De Finse sauna is echt een echte traditionele sauna met een temperatuur van minimaal 80°C. De luchtvochtigheid is erg laag, hierdoor is het goed uit te houden in deze sauna. Dit is een heerlijke saunacabine voor midden op de dag als je lichaam al goed op temperatuur is. 

Meer informatie

Ervaar de Finse sauna

Door de hoge temperatuur van de Finse sauna, wordt je lichaam hard aan het werk gezet. Je gaat flink zweten en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen van het lichaam sneller afgevoerd en wordt je immuunsysteem bevordert.

1

Een traditie uit het noorden

Al eeuwen terug bouwden de Finnen primitieve kachels van hout en steen om hun huizen op te warmen en de extreem koude dagen uit te houden. Later werden er ruimtes om de kachels heen gebouwd om tijdelijk even in op te warmen. Zo ontstond de Finse buitensauna zoals we die nu nog kennen. Tegenwoordig wordt de Finse sauna niet alleen op hout gestookt. Door een elektrische kachel te gebruiken, is de temperatuur veel makkelijker te regelen. 

2

De ontdekking van de opgieting

De Finnen ontdekte dat, wanneer ze water op de hete stenen gooien, er een grote hoeveelheid warme stoom ontstaat. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid hoger en voelt de ruimte nog warmer aan. Dit is ook wat er tegenwoordig tijdens de opgietingen wordt gedaan. Voor de extra beleving wordt er nog wel eens een geur aan toegevoegd en zijn er bijzondere klanken te horen. Deze bijzondere wellnessrituelen kan je dagelijks bij de wellnessresorts ervaren. 

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Voor wie geschikt?

In principe kan iedereen gebruik maken van de Finse sauna. Mocht je twijfelen omdat je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt of een ontsteking/infectie? Raadpleeg dan eerst het advies van je arts.

Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby. 

Bekijk alle sauna's