• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
234

Het voetenbad

Een voetenbad hoort bij iedere saunaronde. Dit zijn over het algemeen kleine baden waar je jouw voeten in kunt opwarmen. Zo bereid je jouw lichaam voor op de hitte van de sauna's. Het lichaam komt hierdoor rustig op temperatuur en dit is de perfecte start van een saunaronde. 

Meer informatie

Het kleinste badje

Een voetenbad vooraf gaande aan een saunaronde bereidt het lichaam voor op het saunabezoek. De temperatuur van het bloed in je voeten stijgt door het warme water, waardoor je lichaam alvast kan wennen aan de warmte. Een heerlijke start van jouw saunaronde. 

Voetenbad bij SpaPuur

Goede voorbereiding

Je doet je voeten al een plezier met een paar minuten in het voetenbad. Het bereidt het lichaam niet alleen voor op de warme temperaturen, maar reinigt ook de voeten. Daarnaast zorgt het ervoor dat het lichaam minder schrikt van de hitte in de sauna. Jouw voeten hebben het lichaam namelijk al een seintje gegeven dat het nog wel eens goed heet kan worden. 

Afkoelen

Hoewel het water in het voetenbad warm is, kan een bezoek aan het bad geen kwaad tijdens het afkoelen. Zorg er voor dat jouw lichaam al wat is afgekoeld, door een heerlijke neveldouche of een wandeling in de tuin. Terwijl jouw lichaam langzaam op temperatuur komt, neem je plaats bij het voetenbad. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten zullen verwijden, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. 

Saunahal met voetenbad bij Hezemeer
Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Verwarmde baden

Hoe fijn is het om op een koude winter-, of herfstdag even lekker te relaxen in een warm bad. Gezellig even bijkletsen of gewoon genieten van de natuur. Alles kan! Natuurlijk is het ook heerlijk tijdens een prachtige lente- of zomerdag om te ontspannen in één van de verwarmde baden. Zwem een rondje in een verwarmd zwembad of kom tot rust in het bubbelbad. 

Bekijk ze allemaal

Koude baden

Tijdens een saunadag moet je niet vergeten dat je lichaam ook af en toe moet afkoelen. Dit is een heel belangrijk onderdeel van een dagje wellness. Misschien heb je er al wel eens van gehoord of heb jij jezelf hier al wel eens in afgekoeld, maar dompel jezelf eens onder in een dompelbad. Verkoelend en een verfrissende afkoelmethode tijdens ieder seizoen! 

Bekijk alle baden

Afkoelen

Er zijn speciale baden waarin je kan afkoelen maar natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om af te koelen. Loop eens een rondje door de tuin van het wellnessresort zodat je lichaam rustig weer kan wennen aan de temperatuur. Of de welbekende douche, gewoon lekker old skool afkoelen. Stap eens onder een neveldouche, dit is ook een ware verademing!

Bekijk de afkoelmogelijkheden