• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Naamloos 1

Lichttherapie sauna

De lichttherapie sauna is een sauna met een temperatuur tussen de 70 en 75°C. Hoewel het heerlijk is om even je ogen dicht te doen tijdens je saunabezoek, kan je ze hier beter ophouden. De kleuren die er te zien zijn, zullen namelijk een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. 

Meer informatie

Helende werking

In de lichttherapie sauna verandert om de zoveel minuten de kleur van het plafond, hierdoor ervaar je de helende werking van licht. De diverse kleuren die in de sauna te zien zijn, kunnen een erg positieve werking hebben op je gesteldheid. 

12

Invloed van kleur en licht

De invloed die kleur op je heeft, hangt af van de herinneringen en gevoelens die je er aan hebt gekoppeld. Dat is ook de reden waarom iedereen een andere favoriete kleur heeft. De hoeveelheid licht en de kleur hiervan kan ons gedrag en de gesteldheid beïnvloeden. De lichttherapie sauna is precies hiervoor bedoeld, neem plaats en geniet van het schouwspel.

4568

Associaties met kleur

Iedere kleur heeft een andere invloed op ons gedrag. Zo associëren we geel met de zon, wat zorgt voor energie en blijdschap. Door de kleur groen voelen we ons verbonden met de natuur, waardoor we een gevoel van rust ervaren. Oranje verbetert ons humeur en grijs kan gevoelens van angst opwekken. Deze kleur kan je, in tegenstelling tot de andere kleuren, dus beter vermijden tijdens je dagje wellness. 

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Schrijf je in

Voor wie geschikt?

Een bezoek aan de lichttherapie sauna is voor iedereen geschikt. Luister goed naar je lijf en verlaat de sauna wanneer je het niet meer prettig vind. Hoewel de temperatuur van deze sauna wat lager is, is het wel  verstandig om de tijd bij te houden via de zandlopers in de sauna.

Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby. 

Dompel jezelf onder

Hoe fijn is het om even lekker te relaxen in een warm bad. Gezellig even bijkletsen of gewoon genieten van de natuur. Alles kan! Natuurlijk is het ook heerlijk tijdens een prachtige lente- of zomerdag om te ontspannen in één van de verwarmde baden. Zwem een rondje in een verwarmd zwembad of kom tot rust in het bubbelbad. Natuurlijk moet je niet vergeten dat je lichaam ook af en toe moet afkoelen. Dompel jezelf eens onder in een dompelbad. Verkoelend en een verfrissende afkoelmethode tijdens ieder seizoen

Bekijk alle baden