• Vind de beste acties in één klik!
  • 100% beschikbaarheid
Vrouw geniet in sauna van de aangename warmte

Tepidarium

Het tepidarium is een sauna welke niet is opgebouwd uit hout. Deze saunacabine heeft een lage temperatuur tussen de 40 en 45°C én is voornamelijk voorzien van tegels. De warmte in deze ruimte wordt gelijkmatig afgegeven via de muren en de vloer en voelt daarom heel aangenaam aan.

Een perfecte sauna om jouw saunadag mee te starten!

Meer informatie

Het Romeins badhuis

Een tepidarium vind zijn oorsprong al in de Romeinse oudheid. 'Tepidus' is het Latijnse woord voor lauw-warm, dit maakt het tepidarium ideaal voor mensen die rustig even willen opwarmen. De luchtvochtigheid is hier erg laag, waardoor hart- en bloedvaten nauwelijks worden belast.

Naamloos 1

Geniet van een ontspan moment

Door de lage luchtvochtigheid en lage temperatuur in deze saunacabine is het goed uit te houden in het tepidarium en kan je hier heerlijk ontspannen. Doordat je lichaam niet hard hoeft te werken in deze ruimte, is het ideaal voor een korte pauze tussen de saunarondes door. Om het meest gewenste effect uit dit saunabezoek te halen, kan je hier het beste 30 minuten verblijven. Langer of korter is uiteraard geen probleem.

Oorsprong Tepidarium

Oorsprong van het tepidarium

Het tepidarium was vroeger al te vinden in de badhuizen van het Romeinse Rijk. De lauw-warme ruimte was verbonden met de hamam, waar het hamambad en het caldarium ook te vinden zijn. Een compleet hamambezoek ervaren? Boek dan eens een uitgebreide Hamam behandeling. Zo kom je volledig tot rust en geniet je van een eeuwenoude traditie. Dit is een ware beleving en toevoeging aan jouw saunadag.

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

  • Je ontvangt een exclusieve members only actie
  • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
  • De leukste inspiratie en wellnesstips
  • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven

Voor wie geschikt?

Iedereen kan gebruik maken van het tepidarium. Mocht je twijfelen omdat je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk hebt of een ontsteking/infectie? Raadpleeg dan eerst het advies van je arts.

Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby. Na 12 weken raden wij aan om maximaal 10 minuten in een sauna te blijven zitten. 

Bekijk alle sauna's

Dompel jezelf onder

Hoe fijn is het om op een koude winter-, of herfstdag even lekker te relaxen in een warm bad. Gezellig even bijkletsen of gewoon genieten van de natuur. Alles kan! Natuurlijk is het ook heerlijk tijdens een prachtige lente- of zomerdag om te ontspannen in één van de verwarmde baden. Zwem een rondje in een verwarmd zwembad of kom tot rust in het bubbelbad. Natuurlijk moet je niet vergeten dat je lichaam ook af en toe moet afkoelen. Dompel jezelf eens onder in een dompelbad. Verkoelend en een verfrissende afkoelmethode tijdens ieder seizoen.

Bekijk alle baden