• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
Vrouw met ogen dicht ontspant in sauna

Een saunabezoek als goed voornemen in 2024

Naar de sauna gaan is niet alleen heel ontspannend, maar is ook heel erg goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Het is gezellig, rustgevend en je bent echt even offline. Genoeg redenen om een saunabezoek hoog op je lijst met goede voornemens te zetten. Met alle aanbiedingen voor een voordelig dagje weg op sauna.nl kan dit voornemen ook werkelijkheid worden. Wanneer breng jij een bezoek aan één van de mooiste wellnessresorts van Nederland?

Lees meer

 • Vrouw in sauna met gesloten ogen
 • Jong stel breng creme aan tijdens wellnessritueel
 • Man in sauna met kachel
 • TB
 • SS
 • Twee vrouwen in bubbelbad
 • Drie vrouwen in hamamruimte Veluwse Bron
 • TH
 • SP
 • EB
 • EB
 • SE

Waarom een dag sauna jouw voornemen van 2024 is

Start het nieuwe jaar met gezonde gewoontes. Ontdek hoe saunabezoeken kunnen bijdragen aan stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit, ontgifting van het lichaam en nog veel meer. Wij hebben de voordelen voor je op een rij gezet! 

1. Je bent even helemaal offline

Als je een bezoek brengt aan een wellnessresort, dan moet je in de kleedkamer je telefoon of andere apparaten in je kluisje laten liggen. Je bent gekomen voor een dag volledige ontspanning en je wilt je niet laten afleiden door prikkels van buitenaf. Het is daarnaast ook belangrijk om de privacy van je mede saunagangers te beschermen.

2. Quality time met jezelf

De meeste mensen hebben een druk leven, waarbij veel van ze gevraagd wordt zowel op het werk als privé. We zijn sociale dieren en hebben het vaak naast werk ook druk met uitjes, sportactiviteiten en het gezin. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om jezelf wat quality time te gunnen en goed voor jezelf te zorgen.

3. Het verbetert je weerstand

Het is bewezen dat regelmatig naar de sauna gaan je weerstand een flinke boost geeft. De hitte van de sauna zorgt er voor dat virussen geen kans krijgen. Het is dan ook hygiënischer dan je misschien denkt!

4. Een betere nachtrust

Na een saunabezoek voel jij je heerlijk uitgerust. Omdat je lichaam en geest ontspannen zijn, draagt dit direct bij aan een goede nachtrust. Je kan zelfs op de langere termijn verbetering merken in je slaappatroon.

5. Een dagje sauna zorgt voor ultieme ontspanning

We hoeven het je eigenlijk niet meer uit te leggen, maar een dag vol wellness en rust zorgt voor ultieme ontspanning. Je komt helemaal bij en je zult je als herboren voelen wanneer je aan het einde van de dag weer naar huis gaat.

6. Geniet van een heerlijke maaltijd of snack in het restaurant

Tussen de saunarondes door is het belangrijk om goed te eten en te drinken. Stem jouw maaltijd af op het moment van de dag, proef de gerechten van de menukaart en klets gezellig even bij onder het genot van een hapje en een drankje in het restaurant

7. Afvalstoffen worden beter afgedreven

In de sauna zweet je. Dat is duidelijk. Dit is een teken dat je lichaam bezig is om je innerlijke temperatuur op peil te houden en te reguleren. Je bloedvaten verwijden en je huid kleurt rood. Een teken dat je lichaam hard aan het werk is. Je poriën zullen zich openen waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Zo reinigt jouw lichaam zich helemaal uit zichzelf.

8. Lekker bijkletsen met een vriend of vriendin

Naast dat een wellnessdag veel voordelen heeft voor je gezondheid, kan het ook een gezellige dag uit zijn met bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Je kunt de hele dag doorbrengen in het resort, dus genoeg tijd om lekker bij te kletsen. In de meeste sauna’s mag je niet praten, maar tussen de saunarondes door is er genoeg tijd. Ook kun je heerlijk borrelen en genieten in het restaurant.

9. Warm op in de winter en koel af tijdens de zomer

Een saunabezoek kan het hele jaar door. Ieder seizoen heeft haar bijzondere eigenschappen. In de lente begint alles in de tuin te bloeien, je geniet van de geur van het voorjaar en de ontluikende bloemen en bomen. Op een prachtige lentedag geniet je daarnaast ook nog van een fijn zonnetje. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei. Prachtige, groene volle bomen en bloeiende planten en bloemen. Relax op een ligbed en luister naar de vogels. In de winter warm je heerlijk op in de warme baden en sauna's.
 

10. Zelfs als je niet van sauna houdt, is het een goed idee!

Ben je geen fan van de hitte van een sauna? Je kunt natuurlijk altijd beginnen met een sauna met een lage temperatuur van rond de 60/65 graden celsius. Dit klinkt erg heet, maar deze temperatuur is goed te doen voor beginners. Als dit nog steeds niet jouw ding is, dan kun je nog steeds een fijne dag beleven bij een wellnessresort. Denk aan alle heerlijke zwembaden, een geurend kruidenbad of een whirlpool. Of boek een ritueel of behandeling en geniet van een extra beleving. Kortom, geen sauna nodig om toch de hele dag heerlijk te kunnen ontspannen!

Vrouw brengt creme aan op schouder tijdens wellnessritueel

Word member van sauna.nl

 • Je ontvangt een exclusieve members only actie
 • Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws
 • De leukste inspiratie en wellnesstips
 • De beste acties bij de mooiste wellnessresorts 

Inschrijven