• Vind de beste acties in één klik!
 • 100% beschikbaarheid
Twee vrouwen in het donker in een bubbelbad buiten

Wellness in de winter

Het is winter! De dagen zijn kort èn koud. Brr...grote kans dat je behoefte hebt aan warmte, rust en ontspanning. Een dagje wellness is daar de ultieme oplossing voor! Bovendien verhoog je jouw weerstand door vaak naar de sauna te gaan. Je lichaam leert om te gaan met wisselende temperaturen en zo raak je beter bestand tegen virussen. 

Meer informatie

 • EB Kruidenbad
 • SWP
 • SS
 • SW
 • VB
 • ZH
 • SS
 • SP
 • SWP
 • TH
 • VB
 • ZH

Help jezelf de winter door!

In de wintermaanden verlangen we vaak naar warmte en ontspanning, en wat is een betere manier om hier aan te voldoen dan met een dosis winter wellness? Terwijl de temperaturen buiten dalen en de dagen korter worden, zit jij lekker in de sauna te ontspannen. Je hebt geen haast, geen stress en geen prikkels van jouw telefoon. Na een sessie in een hete sauna is het heerlijk om met je blote voeten in de koude buitenlucht te stappen. Een verademing!

Opwarmen en afkoelen

Door de hoge temperaturen in de sauna’s, warmt het lichaam behoorlijk op. De bloedvaten zullen zich verwijden, waardoor jouw huid een rode kleur krijgt en je gaat zweten. Na enige tijd is het lichaam zo heet, dat het zal aangeven dat het tijd is om de sauna te verlaten.

Het is belangrijk dat je dan ook goed naar je lichaam luistert. Verlaat de sauna en koel eerst rustig af in de buitenlucht, de buitentemperatuur is in de winter al behoorlijk koud. Toch hoef je je geen zorgen te maken dat je "kouvat". Door de wisselende temperaturen werk je juist aan je weerstand! Het is erg belangrijk dat je lang genoeg de tijd neemt voor voldoende afkoeling, ook in de winter.

Als je niet goed koelt, blijft de warmte teveel in je lichaam 'vast zitten' en kan je last krijgen van hoofdpijn en een sloom gevoel. Het is in de winter vaak verleidelijk om snel je badjas weer aan te doen, maar probeer het eens langer vol te houden; je lichaam kan heel veel aan! Neem ook even rust, voordat je weer aan de volgende saunaronde begint.

Voorkom een winterdip

In de winter zijn virussen langer actief en kan je weerstand een behoorlijke dip oplopen. Door voldoende rust en goed voor jezelf te zorgen, help je het lichaam om zich te weren tegen virussen. In de sauna krijg je het erg warm, je lichaam ervaart dit als een soort koorts. Het effect hiervan is dat je lijf zich zal ontdoen van alle aanwezige afvalstoffen. Het lichaam wordt als het ware gereinigd en is hierdoor beter in staat zich te weren.

Door de donkere dagen en het koude weer, zitten we vaker binnen. Dit heeft veel invloed op onze gemoedstoestand en kan zelfs leiden tot een winterdipje. Tijdens een dagje sauna ervaar je rust en ontspanning, zowel voor je lichaam als jouw geest. Voldoende rust en slaap heeft een positief effect op je gemoedstoestand.

Ook de sauna’s met lichttherapie kunnen je welzijn beïnvloeden. Bepaalde kleuren zorgen namelijk voor een rustgevend effect, zonder dat je het bewust in de gaten hebt! Welke sauna is jouw favoriet tijdens de winter?

Sauna en afvallen

Hoewel dagje sauna een effectieve werking heeft op onze gezondheid, helpt het helaas niet om af te vallen. Je moet daarvoor namelijk meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. In de sauna verlies je wel veel vocht, waardoor het lijkt alsof je afvalt. Belangrijk is juist om dit vocht direct weer aan te vullen! Ga dus liever om een andere reden genieten van een dagje sauna, zoals ontspanning bijvoorbeeld!

sauna en afvallen

Een ideaal seizoen

Waarom wachten tot een warm seizoen om te genieten van een dagje wellness? Spring in de wereld van winter wellness en geef jezelf die welverdiende boost van warmte en ontspanning. Een hete sauna is als een knusse deken voor je lichaam en geest. Dus, trek je meest comfortabele badjas aan, nodig je saunamaatje uit en maak van je winter een ontspannen wellness-wonderland!"

Winter Wellness acties

Goede voeding

Tijdens een dagje sauna in de winter draait het niet alleen om het verwarmen van je lichaam, maar ook om het verwennen van je smaakpapillen. Het is het perfecte moment om jezelf te trakteren op heerlijk eten. Het kan een uitdaging zijn om de juiste voedingskeuzes te maken en voldoende te blijven drinken. Zorg vooral dat je geniet en let op voldoende vocht aanvulling van je lichaam. 

Sauna en lunch